top of page

ZOË ZINGT OP DE KINDEROPVANG

Samen muziek maken is leuk, én het heeft ook een positief effect op de ontwikkeling van het kind. Tijdens het zingen worden de liedjes ondersteund met gebaren om de taalontwikkeling te stimuleren en het begrip te bevorderen. Muziek en beweging gaan tijdens de lessen samen. Jonge kinderen bewegen graag op muziek, en het bevordert de concentratie en motorische ontwikkeling. De kinderen worden uitgedaagd om kennis te maken met nieuwe klanken en instrumenten. Samen zingen, spelen en delen van de instrumenten bevordert de sociale vaardigheden.

Muziek ook als meerwaarde op

jullie kinderopvang?

Kindergarden Zwolle Frankhuizerallee

Muziek kan de ontwikkeling van kinderen al op jonge leeftijd stimuleren. Wetenschappelijk onderzoek leert dat muziek onder andere de concentratie en de prestaties kan bevorderen. Daarnaast is het ook erg leuk om met muziek bezig te zijn. Wij zochten hierbij dan ook iemand die muziekles aan kinderen kan geven. Via via kwamen we terecht bij Zoë Zingt en er was gelijk een klik. We hebben eerst 2 proeflessen gedaan. Zowel de kinderen als medewerkers waren gelijk enthousiast en na overleg hebben we besloten om deze muzieklessen structureel aan te bieden. 
Zoë Zingt komt 2 keer in de maand bij ons en geeft dan muziekles aan de peuters en de dreumessen. Nu we actief bezig zijn met muziek stimuleert dit de pedagogisch medewerkers ook om meer met muziek bezig te zijn en dit zien we dan ook terug op de groepen. We raden andere organisaties die met kinderen werken ook zeker aan om eens een les bij Zoë Zingt aan te vragen om te kijken wat dit met de kinderen doet. Kinderen zijn gefocust en doen goed mee. Daarnaast zie je de kinderen zichtbaar genieten. Echt een aanrader!

bottom of page