top of page

Zoë Zingt gloeit en groeit! Waar het allemaal begon...

Bijgewerkt op: 13 jan. 2022


Hoera! Zoë Zingt bestaat al bijna een halfjaar. Even terug naar waar het allemaal begon...


Vanaf het begin van mijn studie op het Conservatorium heb ik de droom gehad om mijn eigen bedrijf te starten. Mijn hoofd zit vol met creatieve ideeën die ik graag allemaal tegelijk wil uitvoeren. Notities en spraakopnames vol met materiaal; ik was zoekende naar waar ik dit allemaal in kwijt kon. Na een onderzoek op de Master Kunsteducatie en het ontstaan van het project Waar Woorden Tekortschieten Klinkt Muziek werd mijn visie steeds duidelijker. In dit project heb ik samen met zeven deelnemers een vinylplaat gemaakt waarop acht verschillende nummers staan wat gaat over wie zij zijn. Merendeels van de deelnemers kende ik daarvoor nog niet. In het project Waar Woorden Tekortschieten Klinkt Muziek heb ik gesprekken met de deelnemers gehad over wie zij zijn en waar ze voor staan. Hun verhalen hebben we uiteindelijk vertaald naar een nummer wat past bij hun muzikale interesses. Iedere deelnemer groeide op zijn eigen manier in dit project, ontzettend gaaf om hier onderdeel van te zijn. Ik had iets in handen waar ik op verder wilde bouwen.


Na de master ben ik samen met mijn vriend verhuisd naar de Veerallee in Zwolle. Op zolder was een hele grote ruimte. We hebben de zolder omgebouwd tot muziek zolder. Hier zing ik en maak ik mijn eigen muziek. Ik had een ruimte waar ik zangles kon gaan geven en daar ontstond: Zoë Zingt! Zangles was niet het enige wat ik aan wilde bieden. Ik wilde een plek creëren waar persoonlijke ontwikkeling en muziek samenkomen.


Als zangeres ga ik zingend door het leven. Voor mij is zingen een uitlaatklep en een vorm van ontspanning. Zingen kan een manier zijn om je stem te laten horen: wie ben je en waar sta je voor. Dit wil ik in de zangles meegeven aan mijn leerlingen. Geen ander heeft een stem zoals jij, dus laat je horen!

Naast het geven van zangles ben ik gespecialiseerd in dreumes- en peutermuziek. Zoë Zingt is er ook voor de allerkleinsten; ontwikkeling begint namelijk al in de buik. In de dreumes- en peutermuziek, ook wel Muziek op Schoot genoemd, zing en maak ik muziek met jonge kinderen van 1,5 tot 4 jaar. Samen spelen, muziek maken en dansen bevordert de sociale- en motorische ontwikkeling. Vooral in deze tijd met weinig ontmoetingen kan samen zingen en muziek maken een belangrijke rol spelen voor het jonge kind. Inmiddels geef ik dreumes- en peutermuziek op verschillende dagen: op maandag bij Mens & Kinders in Assendorp en op vrijdag Bij Bubbels in Stadshagen. Verder geef ik dreumes- en peutermuziek op verschillende locaties zoals peuterspeelzaal, kinderdagverblijf en bso.


Nu bestaat Zoë Zingt een halfjaar. Zo enorm trots op hoe Zoë Zingt is gegroeid! Even de balans opmaken; vijf leerlingen krijgen zangles op de muziek zolder in ons huis in de Veerallee en ik kom wekelijks bij twee leerlingen thuis om zangles te geven. Inmiddels zijn er drie groepen dreumes- en peutermuziek bij Mens & Kinders en Bij Bubbels, geef ik dreumes- en peutermuziek op verschillende locaties zoals peuterspeelzaal en kinderdagverblijf, bso, en zang- en muziekles op basisscholen in Zwolle.

Wauw! En dat in een halfjaar, een droom die uitkomt! Ik gloei en groei nog even verder..

Tot de volgende en groetjes thuis!

41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page