top of page

Zoë Zingt in de zorg

Afgelopen maand heb ik een mooie songwriting opdracht mogen doen voor zorginstelling Alliade. In samenwerking met de cliëntenraad maakte ik een nieuwe songtekst op het bestaande nummer 'Iedereen is van de wereld'. Het doel van deze opdracht was dat de cliënten laten horen waar zij voor staan. De songtekst werd vooraf geschreven met input van de cliënten. Daarna heb ik de nieuwe songtekst ingezongen en als mp3-bestand verstuurd naar alle leden van de cliëntenraad en hun begeleiders. Zo kon iedereen thuis de nieuwe songtekst beluisteren en instuderen.

Op de opnamedag verzamelden alle cliënten en begeleiders zich bij studio Hitfabryk in Gytsjerk. Na een kopje koffie zijn we de studio ingedoken. De groep had nog niet eerder met elkaar gezongen dus ben ik gestart met inzingen: 'hoe gebruik je eigenlijk je stem zodat iedereen je kan horen?'. Na de inzing oefeningen start ik met het aanleren van het refrein met de gehele groep. Vol enthousiasme zong iedereen mee en kon het opnemen beginnen. Vanwege de spanningsboog besloot ik om de groep te verdelen in tweetallen. Iedereen kreeg een zin van het couplet toebedeeld. De zinnen werden kort geoefend en onderling werd hulp aangeboden om lastige teksten in te studeren. De sfeer was goed; iedereen was behulpzaam, enthousiasme, had een dosis lef, en misschien wel het belangrijkste; plezier!

Binnen een paar uur was alle zang gerepeteerd en opgenomen. Tijdens de opnames was er een filmploeg aanwezig om de beelden van het proces vast te leggen en uiteindelijk een videoclip te maken. Volgens mij kan ik voor iedereen spreken dat we deze ervaring niet snel vergeten!


Deze ochtend heeft iedereen van de cliëntenraad zingend van zich laten horen. Nu mag het resultaat gedeeld worden, want meer mensen moeten dit horen!


In de videoclip hieronder laten de cliënten van zich horen. Luister je mee?
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page